16 Haziran 2014 Pazartesi

Güvenlik Açığı Değerlendirmesi 0312 205 1111


Güvenlik Açığı Değerlendirmesi



İş düzeyinde, güvenlik açığı değerlendirme sürecinin en önemli olanlardan biridir. Açık değerlendirme ana tanımı sistemi, daha sağlam ve daha az işletilebilir yapılabilir emin olmak amacıyla bir sistem içinde, farklı güvenlik, tespit ve miktar öncelik için farklı süreçler kullanılmasıdır. Güvenlik açığı değerlendirmeler dahil olmak üzere, yürütülen, ancak enerji besleme sistemleri, su temini sistemleri, haberleşme sistemleri, ağ sistemlerinin yanı sıra çeşitli diğerleri arasında ulaşım sistemleri ile sınırlı değildir olabilir hangi için farklı sistemlerin bir dizi vardır. Değerlendirmelerin böyle tür küçük ölçekli işletmelerden büyük ölçekli kuruluşlar ve hatta bölgesel altyapıları arasında değişen, sistemlerin her türlü yürütülmektedir.Güvenlik açığı değerlendirme ve risk değerlendirmesi arasında ortak bir çok şey vardır. Güvenlik açığı değerlendirme sürecine dahil dört farklı adımlar temelde vardır. Değerlendirme kadar çeşitli farklı alanlarında gerçekleştirilebilir sosyal gelen politik, çevresel ve ekonomik. İşte dört adımlar şunlardır:
- Bir sistemde tüm yetenekleri yanı sıra / 'varlıklarını Kataloglama.
- Bir ölçülebilir değer, daha sonra bir sıralama sistemine benzer varlıklar atanır.
- Bir sistemde farklı tehditler yanı sıra potansiyel güvenlik açıkları belirlenmesi.
- Bir sistemin en değerli kaynakların korunmasını sağlamak amacıyla elemeli veya bu açıkların azaltılması.

Güvenlik açığı değerlendirme ağ ve teknolojik altyapılarının daha odaklı şirketler için en yaygın yönlerinden biridir. Örneğin, bir ağ şirketi onun ömrü boyunca karşı karşıya olduğu farklı güvenlik açıklarına karşı kendini korumak gerekiyor. Çeşitli internet tabanlı tehditler, bilgisayar solucanları ve sorun neden ve güvenlik açığı değerlendirme ilk açıklıkları ve güvenlik açıklarını keşfetmek ve daha sonra bunları düzeltmek için kullanılır neden olan sistemleri, hack virüsler vardır.

Büyük Ölçekli Güvenlik Açığı Değerlendirmesi


Tüm riskler ve stratejileri ilk belgelenen, ve daha sonra bir güvenlik açığı değerlendirme yapılır. Hatta büyük ölçekli işletmeler, güvenlik açığı değerlendirmesi bir iş kaldırmak sistemini etkileyen olabilecek tüm sorunları ve küçük güvenlik açıklarını yardımcı olarak en önemli şeylerden biridir. Tam ölçekli bir güvenlik açığı değerlendirme yürütmek amacıyla, şirketler genellikle bireysel firmaların kiralama. Bu firmalar büyük ölçekli açığı değerlendirmeler yürütmek için gerekli araç ve kaynaklara sahip, ve ilk güvenlik açıklarını belirlemek ve daha sonra bunları düzeltmek için güçlü süreçlerin yararlanmak edebiliyoruz.

Farklı Değerlendirme


Bir iş karşılaşabileceği farklı açıkları çeşitli vardır, iş Dolayısıyla içeri faaliyet olduğu niş bağlı olarak, sistemdeki güvenlik açıklarını analiz etmek amacıyla oluşturulan değerlendirmelerin çeşitli farklı türü vardır. Küçük ölçekli bir işletme için, çok sayıda uzaktan saldırganların çevrimiçi indirilebilir ve şirket yetkilileri de güvenlik açıkları kendi sistemlerinde nerede olduğunu anlamak mümkün iken hasar sınırlı olduğundan emin olmak için, uzak bir ortamda kullanılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder